je-ie6-zastaraly
Novinka Je IE6 zastaralý?

Je IE6 zastaralý?

Martin Stančík

Martin Stančík

14. 8. 2009 00:00 17

Na internetu se zformovala skupina odpůrců staršího prohlížeče Internet Explorer, kteří tvrdí, že je pomalý a obsahuje množství chyb.  

Reklama


Softwarový gigant prohlásil, že bude podporovat IE6 až do roku 2014 - o čtyři roky déle, než se původně očekávalo. Kritici - někteří z nich již začali online kampaň - požadují, aby byl tento osm let starý webový prohlížeč pohřben, neboť je pomalý. Podle analytických firem používá stále 15-20% lidí Internet Explorer verze 6. Více než sedm desítek vývojářů se nyní spojilo a založilo sdružení ie6nomore, jehož slogan zní "co je moc, to je příliš".

Je IE6 zastaralý?
i Zdroj: PCTuning.cz

„Vývojáři nenávidí IE6,“ říká Evan Solomon z Justin.tv. „Musíme zůstat klidní, neboť asi 10% našich uživatelů stále používá IE6. Ale našim vývojářům zabere hodně času, než web tomuto starému prohlížeči přizpůsobí. Další věc je, že jsme spustili API, aby si lidé mohli vytvářet své vlastní aplikace. Chceme to udělat pro uživatele co nejjednodušší, avšak IE6 je problémem." Mluvčí Microsoftu na to reagoval pouze tím, že "je na každém, aby si prohlížeč upgradoval a společnost to nemůže nikomu nařizovat".
 

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama