facebook-lite-je-na-svete
Novinka Facebook Lite je na světě

Facebook Lite je na světě

Martin Stančík

Martin Stančík

13. 8. 2009 16:55

Facebook zpřístupnil svou verzi Lite, která je určena zemím, ve kterých je pomalé připojení k internetu a pro mobilní zařízení.  

Reklama

Stránka je v současné době ve fázi testování v Indii a předpokládá se, že v blízké době bude dostupná i pro Čínu a Rusko. V prohlášení Facebook uvádí, že nová verze bude "rychlejší, jednodušší, podobná Facebooku pro mobilní telefon." Dále na webu stojí, že "Facebook Lite je rychle se načítající, zjednodušená verze této sociální sítě, která lidem umožní vkládat komentáře, přidávat přátele, psát lidem na zeď a sledovat fotky a statusy přátel." Facebook má v současné době 250 milionů uživatelů, 72% z nich je však v Evropě nebo Severní Americe, kde je rychlé připojení k internetu.

Facebook Lite je na světě
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle expertů Facebook Lite pomůže v rozvojových zemích, kde se rychlý internet mezi lidi dostává pomalu, i dalším tamním firmám, které na něm budou moci vydělat. Zpráva o vydání zjednodušené verze známé sociální sítě přichází jen pár dnů po té, co Facebook koupil společnost FriendFeed, díky které chce tato sociální sít nabídnout vyhledávač, který bude informace zobrazovat v reálném čase, tj. zobrazí o dané věci ty nejaktuálnější informace.
 

Zdroj: BBC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama