sli-i-pro-nove-core-i5-na-p55-cipsetu
Novinka SLI i pro nové Core i5 na P55 čipsetu

SLI i pro nové Core i5 na P55 čipsetu

Michal Kleman

Michal Kleman

10. 8. 2009 20:17 4

 Společnost nVidia potvrdila, že udělí licenci na provozování multi-GPU technologie i deskám s čipsetem Intel P55.

Reklama

Každý výrobce základních desek bude moct vyrobit základní desku s čipsetem P55, která bude podporovat zapojení více grafických karet nVidie. Avšak stejně jako u platformy LGA1366 mluví tisková zpráva o "validated motherboard," tedy pouze o vybraných a ratifikovaných modelech, SLI tedy rozběhnete pouze na nejlepších kouscích, jako má být například Asus P7P55 Deluxe, nebo nový přírůstek do R.O.G. série - Asus Maximus III.

SLI i pro nové Core i5 na P55 čipsetu
i Zdroj: PCTuning.cz


MSI P55-GD80, jedna z desek, která má SLI podporovat.

Jak Intel, tak nVidia mají, dle prohlášení, zájem na podporování platformy PC jakožto herního zařízení. "nVidia SLI je perfektním doplněním k našim produktům Core i7 a Intel DP55KG. Kombinace procesoru Intel a multi-GPU zapojení nVidie je jistě atraktivní volbou pro každého, kdo si hodlá pořídit nováý počítač během tohoto podzimu," uvedl Clem Russo, vice prezident Intelu.

Veškeré motherboardy s čipovou sadou Intel P55, ať už s podporou SLI, nebo bez ní, se dostanou do prodeje již během tohoto měsíce, oficiální datum vypuštění procesorů Lynnfield je očekáváno na šestého září (IX.).

Podle tiskového prohlášení nVidie

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama