office-2010-vice-formatu
Novinka Office 2010: více formátů

Office 2010: více formátů

Martin Stančík

Martin Stančík

6. 8. 2009 02:00 10

Lidé, kteří se rozhodnou užívat nový kancelářský balík Microsoftu si budou moci zvolit, v jakém formátu budou jejich dokumenty ukládány.  

Reklama


Microsoft se velmi snaží, aby jeho produkty nebyly v rozporu s nařízeními Evropské unie - problém totiž nastal, když konkurenti softwarového gigantu začali prohlašovat, že není správné, aby byl ve Windows 7 integrován pouze webový prohlížeč Internet Explorer. Microsoft již jednou musel kvůli Internet Exploreru Evropské unii platit, a tak se pro tentokrát rozhodl, že dá uživatelům ihned po instalaci operačního systému vybrat, který prohlížeč chtějí (uživatelům se zobrazí okno, ve kterém budou mít na výběr všechny prohlížeče, které využívá alespoň 0.5% lidí surfujících na internetu). To samé Microsoft plánuje i u Office 2010.

U kancelářského balíku si uživatel předem zvolí, v jakém formátu mají být dokumenty primárně ukládány. Člověk volbu učiní pouze po prvním spuštění programu - později však může svou volbu manuálně změnit. Není zatím jasné, jak bude okno vypadat, a neví se také přesně, jaké formáty budou nabízeny. S určitostí lze pouze mluvit o formátech DOC/DOCX a ODF. Podle webu WindowsITPro EU s největší pravděpodobností tento návrh Microsoftu schválí (bude platit dalších deset let). "Microsoft také nabídne nástroje pro větší společnosti v EU, aby mohly formát nastavit centrálně," napsal Microsoft na svém blogu.
 

Zdroj: DailyTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama