zakaze-cina-online-hry
Novinka Zakáže Čína online hry?

Zakáže Čína online hry?

Martin Stančík

Martin Stančík

28. 7. 2009 00:00 5

Čína zakázala přístup na webové stránky, které nabízejí či informují o online hrách, ve kterých se objevují mafiánské gangy.  

Reklama


Ti, kteří zákaz poruší, budou prý "přísně potrestáni". Podle Ministerstva kultury podobné hry "podporují oplzlost, gambling a násilí" a "podkopávají tradiční čínskou morálku". Státní agentura Xinhua dále uvádí, že tyto hry podněcují lidi k podvodům, loupení a vraždění a oslavují gangsterský život, což má neblahý dopad na mladistvé. Ministerstvo bude od nynějška tvrdě trestat weby, které budou o těch hrách informovat či je dokonce podporovat.

Zakáže Čína online hry?
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle agentury Reuters je problém také v tom, že se čínská vláda před časem s gangy vypořádala, avšak v posledních letech čelí jejich návratu. Předpokládá se, že trh s online hrami v Číně v tomto roce oproti roku 2008 poroste o 30-50% - tržby se podle odhadů analytiků budou pohybovat mezi 3.5 a 3.9 miliardami dolarů. V miliardové Číně využívá internet více než tři sta milionů lidí a dvě stě milionů z nich hraje online hry. Čínská vláda v posledních měsících s cenzurou velmi přitvrzuje.
 

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama