nexus-s-novou-pc-skrini
Novinka Nexus s novou PC skříní

Nexus s novou PC skříní

Michal Částka

Michal Částka

14. 7. 2009 00:00

Máte zálusk na prostornou a tichou PC skříň? Nový Nexus by mohl být tím pravým řešením

Reklama

Nexus Edge je jméno nové PC skříně, která se řadí svojí velikostí mezi bigtowery (full-ATX tower). Dosahuje úctihodných rozměrů 642 x 239 x 576 mm. Je kompatibilní se všemi základními deskami typu Flex-ATX, M-ATX, ATX, a E-ATX a její přední část je vyrobena z leštěného hliníku, která je plně uzamykatelná. V přední části je místo pro osm 5.25" a jednu 3.5".

Nexus s novou PC skříní
i Zdroj: PCTuning.cz

Při bližším pohledu najdete dalších devět 3.5" pozic uvnitř skříně. Nexus Edge má gumové nastavitelné nohy, dva přední USB porty a e-SATA port na předním panelu. V bočnicích je protihluková pěna, takže je celá skříň už z výroby trošičku odhlučněná sama o sobě. Uvnitř jsou tři 120mm ventilátory ( pozice můžete vidět z obrázku), které se otáčí rychlostí 1000ot./min a udávaná hlučnost je 18dBA. Zdroj, který do skříně umístíte je natočen tak, aby nasával studených vzduch skrz dno skříně. Velkou předností je vyříznutý rámeček v místě backplate panelu pro procesor, takže při výměně chladiče nemusíte vyndávat celou základní desku, ale jenom odklopíte zadní bočnici.

Nexus s novou PC skříní
i Zdroj: PCTuning.cz

Nakonec se můžete podívat, že je Nexus Edge připravený i na vodní chlazení v podobě výstupních otvorů pro hadice. Jestli lze umístit nějaký větší radítor na strop skříně není vidět, ale věřím, že to určitě půjde po několika menších úprávách.

Nexus s novou PC skříní
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: TechPowerUp, TCmagazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama