hadopi-2-na-obzoru
Novinka HADOPI 2 na obzoru...

HADOPI 2 na obzoru...

FidoUncle

FidoUncle

10. 7. 2009 00:00 1

Přijdu domů, chci se kouknout na maily, ale připojení nefunguje. No co, asi jim to zase blbne, tak si alespoň skočím do schránky pro poštu. Ejhle, obálka s modrým pruhem. Copak mi asi chtějí? 

Reklama

Netuším jakou barvu mají obálky od soudu ve Francii, ale výše zmíněný případ asi bude v nejbližších letech velmi častý. Tedy pokud zákon s orientálně znějící zkratkou HADOPI 21. července(VII.) projde i Národním shromážděním, tedy druhou komorou francouzského parlamentu. Senátem již prošel a to poměrem hlasů 189:142.

HADOPI 2 na obzoru...
i Zdroj: PCTuning.cz

Původní návrh byl ústavním soudem anulován z důvodu práva každého člověka na spravedlivý soud. Nový návrh již tuto “maličkost” řeší. Administrativa, která by měla na podporu nového zákona vzniknout by měla zahrnovat i 26 soudců. Její “propustnost” by měla být 50000 rozsudků ročně. Co se postihů týče jmenujme pokutu až 300000 Euro za sdílení dat, odstřižení každého takového “piráta” od Internetu a pokuta 1500 Euro a měsíční zákaz přístupu k Internetu za umožnění ilegálního stahování.

Osobně doufám, že tato ještě tvrdší verze HADOPI 2 francouzským parlamentem neprojde, jinak můžeme brzy očekávat podobný návrh v parlamentu EU...švédský pirát bude potřeba!

Zdroj: www.tcmagazine.com 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama