patriot-torqx-m28-ssd
Novinka Patriot Torqx M28 SSD

Patriot Torqx M28 SSD

Jan Šorfa

Jan Šorfa

9. 7. 2009 00:00 1

Patriot představil nové SSD disky se 128 MB cache a prodlouženou desetiletou zárukou.

Reklama

První změnou oproti starší verzi Torqxu je dvojnásobek cache paměti (128 MB) a nově poskytovaná záruka dlouhých 10 let. Torqx M28 SSD bude dostupný ve dvou kapacitách, ve 128 GB a 256 GB verzi. Patriot nabízí Torqx v klasické 2.5“ variantě ale navíc k němu přidává 3.5“ rámeček pro jednoduší upevnění do počítačové skříně. Novinka používá rozhraní SATA 3.0 Gbps a dosahuje rychlosti až 220 MB/s pro čtení a až 200 MB/s pro zápis což je 20 MB/s nárůst při zápisu a 40 MB/s pokles při čtení oproti starší verzi Torqxu.

Patriot Torqx M28 SSD
i Zdroj: PCTuning.cz

Patriot Torqx M28 posouvá SSD technologii na další úroveň díky využití velké cache paměti, která ovlivňovala rychlost starších SSD disku bez cache paměti. Torqx řeší tento problém pomocí 128 DRAM paměti použité jako cache paměť a odstraňuje takzvané úzké hrdlo, kterým trpěly zmiňované starší modely. Tento způsob zvyšuje rychlost náhodného a sekvenčního čtení a zápisu současně s přenosovou rychlostí.

Patriot Torqx M28 SSD disky by měly být v brzké době dostupné za zatím nezveřejněné ceny. Velkým lákadlem je velká 128 MB cache a nabízená desetiletá záruka.

Zdroj: TCMagazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama