novy-os-od-google
Novinka Nový OS od Google

Nový OS od Google

FidoUncle

FidoUncle

8. 7. 2009 00:00 12

Říkáte si co je na Androidu nového? Odpovím vám, že opravdu nic. Však tato novinka také o Androidu nepojednává. 

Reklama

Jestli se v Microsoftu zatím Google nebojí, asi by pomalu měli. Google oznámil, že pracuje na vývoji svého operačního systému. Jeho název má být Chrome OS a má se jednat o open source řešení založené na Linuxu. Jeho zaměřením bude rychlost, jednoduchost a především bezpečnost. Chrome OS bude možné nainstalovat na jakékoli zařízení s procesory architektury x86 nebo ARM. Uživatelské prostředí má být ušito na míru surfování na webu a multimédiím. U Internetu Google vsadí na svůj prohlížeč Chrome a měli bychom zde nalézt i řadu webově orientovaných aplikací.

Nový OS od Google
i Zdroj: PCTuning.cz

Viceprezident pro produktový management Sundar Pichai řekl: “Google Chrome OS je naprosto nový projekt, odlišný od Androidu.” A jeho kolega Linus Upson, ředitel vývoje, jej doplnil: “Android byl od začátku koncipován jako OS schopný běžet na všemožných zařízeních typu mobilní telefon, set-top box nebo netbook. Google Chrome OS je cílen na uživatele trávící většinu času na webu a je určen nejen pro malé netbooky, ale i běžné desktopy.”

Open source Google Chrome OS by měl být veřejně dostupný ve druhé polovině příštího roku. Detaily budou průběžně upřesňovány.

Zdroj: www.tcmagazine.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama