sef-ibm-muze-pracovat-pro-dell
Novinka Šéf IBM může pracovat pro Dell

Šéf IBM může pracovat pro Dell

Martin Stančík

Martin Stančík

28. 6. 2009 00:00

Americký soudce zamítl stížnost IBM, podle které bývalý vysoce postavený představitel společnosti nyní pracuje pro konkurenční Dell a mohl by vyzradit obchodní tajemství.  

Reklama


David Johnson, který v IBM pracoval jako šéf pro akvizice, tak může pokračovat v práci pro Dell jako viceprezident pro obchodní strategii. IBM mezi tím žalobu požene výš s tím, že Johnson porušil svou starou pracovní smlouvu a pracuje na obdobné pozici u konkurence.

Podobné žaloby se však mohou táhnout i několik let. Akvizice a obchodní strategie jsou prioritami obou firem, které se snaží získat nové technologie, aby odlišily své produkty od ostatních. Dell by chtěl posílit hlavně v tržbách serverů a úložného zařízení a proniknout do větších firem, což je tradiční doména IBM.

Podle Johnsona je jeho smlouva z roku 2005 neplatná, neboť není patřičně podepsaná a u soudu vypověděl, že neměl přístup k tak citlivým informacím, které by mohly IBM ohrozit, což potvrdil i soudce Stephen Robinson. Mluvčí Dellu odmítl celou věc komentovat.
 

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama