novy-android-s-trackballem
Novinka Nový Android s trackballem

Nový Android s trackballem

Ace.

Ace.

26. 6. 2009 00:00 9

HTC uvedlo nový telefon s operačním systémem Android a nezvyklým ovládáním, které je dodnes známé spíše z PC.

Reklama

Telefon se jmenuje HTC Hero (hrdina) a konečně nabídne podporu webové technologie Flash. Někteří uživatelé také ocení snadnou úpravu pohotovostního displeje pomocí widgetů (miniaplikací). Hrdinu pohání procesor Qualcomm MSM7200A na frekvenci 528 MHz, který má k dispozici  288MB operační paměti a půl gigabajtu paměti ROM. Telefon podporuje všechny možné i nemožné vysílací frekvence, kromě běžného GSM i rychlý přenos dat přes HSDPA, WiFi a GPS. O zobrazování dat se stará velký 3,2 palcový displej s rozlišením 480x320, fotky pořídíte 5mpix fotoaparátem s automatickým zaostřováním a jako třešničky na dortu dostanete i vestavěný akcelerometr a kompas.  

Nový Android s trackballem
i Zdroj: PCTuning.cz

 


 Pokud jste se ještě nesetkali s trackballem, pak vězte, že jde o tu malou kuličku na spodu telefonu, která má (u počítačů) za úkol nahradit myš. Podle diskuze údajně slouží k navigaci v menu a rolování internetových stránek.  

Nový Android s trackballem
i Zdroj: PCTuning.cz


 Nové uživatelské rozhraní výrobce nazval Sense UI a mělo by poskytnout možnost snadného přístupu k informacím, které si zvolíte, přímo z pohotovostního obrazovky, a to včetně integrace sociálních sítí. Designové provedení je střídmé a barvu si můžete vybrat bílou nebo černou, přičemž bílá varianta se honosí teflonovým povrchem, na kterém údajně nezůstávají ty ošklivé otisky prstů. Do Evropy se telefon dostane někdy v červenci, takže už nemusíte dlouho čekat. 

Podle Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama