prvni-netbooky-nokia-v-q3
Novinka První netbooky Nokia v Q3

První netbooky Nokia v Q3

Michal Kleman

Michal Kleman

25. 6. 2009 00:00 18

Během následujících měsíců největší výrobce mobilních telefonů pravděpodobně vypustí na trh své první netbooky.

Reklama

Třetí čtvrtina tohoto roku bude pro společnost Nokia významná především vstupem na perspektivní trh, na kterém se tato Finská společnost "posledně" neuspěla. Na trh se dostane jeden netbook s procesorem Intel Atom a jeden smartbook s čipovou sadou Qualcomm Snapdragon. Nokia tato zařízení navrhne, vyráběny však budou taiwanskými smluvními partnery - netbook bude pocházet z továren společnosti Quanta, zatímco Smartbook bude od společnosti Compal.

První netbooky Nokia v Q3
i Zdroj: PCTuning.cz


Nokia N810

V únoru tohoto roku finský výrobce mobilních telefonů prohlásil, že hodlá vstoupit na trh s přenosnými počítači a předevčírem (23.6) jsme Vás informovali o alianci, mezi Intelem a Nokií, kde Intel měl dodávat procesory pro vytváření široké škály různých MID zařízení.

Pravděpodobně málokdo ze čtenářů si vzpomene, ale Nokia nevstupuje na trh s počítači poprvé. V osmdesátých letech tato společnost vyráběla PC MikroMikko, počítačová diviza však byla prodána společnosti International Computers Limited v roce 1991. ILC pak přešla pod jednoho z největších výrobců elektroniky součastnosti - Fujitsu Siemens Computers. Monitory pak Nokia přestala vyrábět v roce 2000, kde část této společnosti přešla pod ViewSonic.

Podle X-Bit Labs

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama