jaky-je-microsoft-morro
Novinka Jaký je Microsoft Morro?

Jaký je Microsoft Morro?

Martin Stančík

Martin Stančík

25. 6. 2009 00:00 5

Včera byla vydána betaverze velmi očekávaného bezplatného antiviru od Microsoftu s kódovým označením Morro, jinak Microsoft Security Essentials.  

Reklama


Betaverze Morra byla vydána včera, avšak problém je v tom, že již od včerejška je seznam betatesterů plný a tak se vám při pokusu o stažení pouze objeví hláška: "Děkujeme za váš zájem, avšak v současné době již nepřijímáme žádné nové uživatele, prosím, zkuste to později." Pokud jste byli mezi šťastlivci, kteří si Microsoft Security Essentials Beta stáhli, čekalo vás, myslím, příjemné překvapení.

Hlavní výhodou antiviru od Microsoftu je efektivita, s jakou je využíván váš systém - i při skenování nepoužije software více než 4 MB paměti a využití procesoru je také minimální. Rychlý scan zvládnete do deseti minut, prohledání celého systému pak trvá asi 45 minut. Software samozřejmě nabízí ochranu v reálném čase a z centrály Microsoftu stahuje aktualizace 3x denně. Nemusíte se však bát nějakého špehování ze strany softwarového gigantu - odchozí traffic je minimální.

Jako malé minus bychom možná mohli zmínit, že USB zařízení nejsou ihned po připojení k počítači proskenována. Nový software spustíte na Windows XP, Vista i Windows 7 (na 32-bitových i 64-bitových verzích). Instalace je rychlá a jednoduchá, avšak nejprve musí systém projít kontrolou anti-pirátského softwaru Windows Genuine Advantage, takže méně schopní počítačoví piráti si bezplatný antivir od Microsoftu zřejmě nevyzkouší.
 

Zdroj: DailyTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama