microsoft-antivir-jiz-v-utery
Novinka Microsoft: antivir již v úterý

Microsoft: antivir již v úterý

Martin Stančík

Martin Stančík

19. 6. 2009 00:00 5

Microsoft příští týden představí bezplatný antivirový program, což může být podle analytiků pro společnosti jako Symantec a McAfee, které si za podobný software účtují desítky dolarů, velmi nepříjemné.  

Reklama

Podle prvních recenzí má nový produkt Microsoft Security Essentials minimálně stejné kvality jako produkty od Symantecu, McAfee a Trend Micro, kteří si za ně účtují okolo 40 dolarů ročně. "(Vydání MSE) je dobrá zpráva pro zákazníky, ale špatná zpráva pro konkurenty," říká Roger Kay ze společnosti Endpoint Technologies Associates.

MSE nabízí ochranu před viry, spywarem, trojskými koni a rootkity. Konkurenční společnosti samozřejmě ihned prohlásily, že řešení od Microsoftu je "lehká váha" oproti jejím aplikacím. Pravdou je, že za 40 dolarů na rok od Symanteců dostanete kompletní řešení včetně možnosti šifrovat soubory, zálohovat data, rodičovské kontroly a nezbytného firewallu.

Naproti tomu MSE chrání jen před škodlivými kódy - avšak zadarmo. Microsoft včera oznámil, že beta verze produktu bude dostupná ke stažení od třiadvacátého června, finální verze se objeví na podzim. MSE přichází po nezdaru bezpečnostního balíku Live OneCare, který Microsoft vydal před třemi lety, avšak úplně propadl, a tak softwarový gigant jeho podporu ukončí v listopadu.
 

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama