project-natal-nerad-cernochy
Novinka Project Natal nerad černochy

Project Natal nerad černochy

Ace.

Ace.

12. 6. 2009 00:00 8

 Nejnovější ovládací technologie Microsoftu má podle všeho jisté rasové předsudky. 

Reklama

Pokud jste náhodou minuli náš článek o revolučním způsobu ovládání her pro Xbox360 pomocí pohybu před televizí, můžete zamířit sem. Bohužel, nikdo není dokonalý a o počítačích to platí dvojnásob. Nová technologie Microsoftu totiž nezvládá snímat pohyby lidí s tmavší barvou pleti (afroameričanů). Ironicky se tento projekt jmenuje po poslední provincii v jižní Africe, ve které byli lidé separováni  podle barvy kůže. 

Když si redaktor serveru Newsweek, N'Gai Croal(náhodou afroameričan), chtěl vyzkoušet jízdu autem ve hře Paradise, jaksi mu to nešlo. Přestože hra dokázala snímat pohyby jeho nohou, na kterých měl bílé boty, otáčet volantem už mu nedovolila. Jiný řidič takové problémy vůbec neměl.
 

Project Natal nerad černochy
i Zdroj: PCTuning.cz

Technologie samotná je založená na spektroskopii, používající světlo s vlnovou délkou blízkou infračervenému záření. Tímto světlem je pozorovaný objekt nasvícen, a podle jeho odrazů se poté snímá pohyb. Bohužel, melanin, kožní barvivo, zjevně této technice dělá velké problémy.

Doufejme tedy, že ve finální verzi to Microsoft nějak elegantně vyřeší, aby si lidé tmavší pleti nemuseli brát na hraní speciální světlé oblečení...

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama