opera-si-stezuje-na-microsoft
Novinka Opera si stěžuje na Microsoft

Opera si stěžuje na Microsoft

Martin Stančík

Martin Stančík

12. 6. 2009 00:00 24

Norský tvůrce webového prohlížeče Opera si dnes postěžoval, že plán Microsoftu prodávat v Evropě nové Windows bez Internet Exploreru není dostatečný k tomu, aby byla opět nastolena férová soutěž mezi prohlížeči.  

Reklama


Microsoft včera kvůli tlakům Evropské Unie prohlásil, že bude svůj nový operační systém Windows 7 v Evropě prodávat bez svého webového prohlížeče Internet Explorer. "Nemyslím si, že to, co Microsoft ohlásil, pomůže férové soutěži mezi prohlížeči," řekl Hakon Wium z Opery pro agenturu Reuters. "Prostě to nestačí. Dominantní postavení IE na trhu to víceméně neohrozí."

Tento poněkud překvapivý krok Microsoftu přichází v době, kdy se má Evropská Komise opět zabývat pokutami, které společnosti udělila v lednu, neboť Microsoft prý zneužíval svého dominantního postavení tím, že distribuoval Internet Explorer spolu s Windows. Softwarový gigant až doteď tvrdil, že prohlížeč je součástí operačního systémů a neměl by z něj být vyjímán - u Windows 7 tomu tak však podle posledních informací bude.
 

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama