amd-a-prvni-directx-11-cipy
Novinka AMD a první DirectX 11 čipy

AMD a první DirectX 11 čipy

Jan Kratěna

Jan Kratěna

3. 6. 2009 00:00 3

Společnost AMD dnes vydala další tiskovou zprávu týkající se jejích nových produktů. Tentokrát se jedná o grafické čipy ATi Radeon s podporou DirectX 11. 

Reklama

V tiskové zprávě se píše o demonstraci světově prvního funkčního DirectX 11 čipu. A skutečně je tomu tak. Už včera přinesl server NordicHardware zprávu o tom, že AMD ve svém stánku na Computexu předvádí za zavřenými dveřmi svým partnerům a několika vyvoleným novinářům funkční vzorky DirectX 11 čipů.

AMD také na Computexu vystavuje waffer plný 40nm DirectX 11 čipů. Na platu s wafferem je zmínka o partnerské spolupráci AMD a TSMC při uvedení těchto čipů. To se jeví spíš jako úsměvné s přihlédnutím ke starším zprávám. Ty říkají, že grafická divize AMD bude výrobu další generace čipů na vyspělejším 28nm výrobním procesu outsourcovat u společnosti GlobalFoundries (viz. ATi: 28nm u GlobalFoundries).

AMD a první DirectX 11 čipy
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle Dereka Wilsona ze serveru AnandTech mají jádra na wafferu plochu přibližně 180mm2. To by neukazovalo na čip RV870, ale na jednoho z jeho menších mainstream/low-end soukmenovců (RV840/RV810?).

Stěžejní technologií uvedenou v DirectX 11 je pro AMD bezesporu tessellace. Není divu, neboť grafická divize AMD (dříve ATi) má s tessellací i technologiemi jí předcházejícími vcelku dost zkušeností.

AMD a první DirectX 11 čipy
i Zdroj: PCTuning.cz

Demonstrace zvýšení počtu polygonů modelu pomocí Tessellace

Oficiální tisková zpráva AMD:
AMD Demonstrates World’s First Microsoft DirectX® 11 Graphics Processor

Kompletní uniklá prezentace k uvedení DX11 čipů:
Transformation of The Computing Experience ([H]ard|OCP)

Zdroje: NordicHardware[H]ard|OCP, VR-Zone, AnandTech

THX to no-X - PCT fórum

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama