windows-7-v-prodeji-od-rijna
Novinka Windows 7 v prodeji od října

Windows 7 v prodeji od října

Martin Stančík

Martin Stančík

3. 6. 2009 00:00 4

Microsoft včera prohlásil, že jeho nový operační systém Windows 7 se v Severní Americe začne prodávat již 22. října tohoto roku.

Reklama

Nový OS, který nahradí ne příliš populární Vistu, měl být původně k dostání až začátkem příštího roku. Jak je vidět, softwarový gigant si však nechce nechat utéct předvánoční období.

Vydání nového systému bude pro celé IT odvětví velkou zprávou, neboť Windows stále běží na více než 90% světových PC a Microsoft má z jejich prodeje víc než polovinu svého ročního zisku.

Zprávy pro Microsoft, který odešle výrobcům PC kód s Windows 7 již v červnu, však v poslední době nebyly příliš příznivé, neboť například výrobce počítačů Acer uvedl, že bude na některé ze svých notebooků instalovat operační systém Android od Gogolu a i další firmy začínají volit jiné alternativy k Windows.

Od dvaadvacátého října si tak lidé budou moci koupit nový počítač s Windows 7, či pořídit systém samostatně. Softwarový gigant také dodal, že lidé, kteří si koupí určité verze Windows Vista před vydáním novějšího systému, dostanou upgrade na Windows 7 zdarma.
 

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama