propagace-dotyku-ve-windows-7
Novinka Propagace dotyků ve Windows 7

Propagace dotyků ve Windows 7

Michal Kleman

Michal Kleman

28. 5. 2009 00:00 4

O tom, že nový operační systém společnosti Microsoft má podporovat ovládání skrze dotykové obrazovky se ví již dlouho, Microsoft však nyní zveřejnil balíček aplikací dodávaných přímo k systému.

Reklama

Následník systému Windows Vista, jmenující se jednoduše "7," hodlá dostat do hry další z typu ovládání, který jsme již mohli v menší míře vidět u mobilních telefonů a případně některých laptopů. Přesto je však multi-touch technologie ještě v "plenkách," tedy alespoň co se povědomí prměrného člověka týče (ano, myslím ty, co volají zákaznickou linku, že nefunguje počítač když vypadl proud :-) ). Společnost Microsoft představila balíček aplikací, který by měl pomoct "nezkušeným" zvykat si na nové ovládání.

Propagace dotyků ve Windows 7
i Zdroj: PCTuning.cz

Podobně jako Pinball nebo Hledání min budou s novým operačním systémem dodávány aplikace Surface Globe (podobné jako Google Earth, ovšem s podporou multi-touch, takže "létání" skrze zemi bude mnohem zábavnější; můžete vidět na obrázku), Surface Collage (otáčení a úprava obrázků; mohli jsme vidět v některých prezentacích Microsoftu), screensaver Surface Lagoon a dvě hry Blackboard a Rebound (Rebound můžete také vidět na screenu). K tomu pak dostanete "uklidňující" aplikaci Garden Pound (zahradní rybníček, ve kterém budete provádět vaše "origami" stvoření skrze poklidná místa a budete s nimi plnit úkoly).

Propagace dotyků ve Windows 7
i Zdroj: PCTuning.cz

Kompletní popis všech aplikací můžete najít na stránce zdroje (www.windowsteamblog.com), samozřejmě zde najdete také obrázek každého z programů. Také se těšíte až si vyzkoušíte ovládání PC přes dotyk obrazovky? Po zkušenostech s iPhonem a HTC Dream musím prohlásit, že takovéto ovládání je příjemné a zajímavé, je otázkou, jak tomu bude v případě velké obrazovku u PC...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama