platforma-pro-core-i5-zpozdena
Novinka Platforma pro Core i5 zpožděna

Platforma pro Core i5 zpožděna

Jan Kratěna

Jan Kratěna

26. 5. 2009 00:00 3

Vydání desktopové mainstream platformy Kings Creek/Piketon, jejíž součástí jsou procesory s kódovým označením Lynnfield (pravděpodobný název Core i5), bude zřejmě opožděno. 

Reklama

V nedávné novince o Core i5 jsme Vás informovali, že Intel pravděpodobně uspíší uvedení Core i5 na trh. Podle posledních zpráv tomu bude právě naopak.

Redaktoři serveru DigiTimes se od zdroje pocházejícího z řad výrobců základních desek dozvěděli, že se vydání kompletní platformy odsouvá na počátek září tohoto roku. Původně měla platforma vyjít v červnu. Mezi hlavní důvody prý patří stále trvající ekonomická krize a poměrně velké skladové zásoby chipsetů série 4x, které by Intel rád doprodal.

Zdroj se zmiňuje o tom, že procesory Core i5 (Lynnfield) by měli být na retail trzích dostupné počátkem srpna, zatímco základní desky postavené na chipsetu P55 by se měli objevit někdy v polovině téhož měsíce. Nicméně v době uvedení kompletní platformy na trh by měl být dostatek procesorů i základních desek.

Platforma pro Core i5 zpožděna
i Zdroj: PCTuning.cz

Intel plánuje na počátku vydat 3 procesory Core i5. Jejich frekvence jsou stanoveny na 2,93GHz, 2,8GHz a 2,66GHz s cenami $562, $284 a $196 USD (cca. 10 700, 5400 a 3700 Kč) při nákupu tisíce "tray" jednotek (pouze procesorů bez chladiče). Chipset P55 by měl stát $40 USD (760 Kč). Všechny procesory mají TDP stanoveno na 95W.

Entry-level procesory s kódovým označením Havendale by měli vyjít v průběhu ledna příštího roku, zatímco chipsety P57, H57 a H55 jsou ohlášeny až na 1. čtvrtletí příštího roku.

Zdroj: DigiTimes

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama