poradna-deska-pro-core-i5
Novinka Pořádná deska pro Core i5

Pořádná deska pro Core i5

Michal Mitrega

Michal Mitrega

24. 5. 2009 00:00 4

Na světlo světa se dostala zajímavá ATX základní deska P7P55 PRO určená do vyššího segmentu než předchozí kousky s čipsetem P55.

Reklama

ASUS P7P55 PRO podporuje procesory do socketu LGA 1156 (Core i5 a MCP Clarkdale) spolu s dual-channel DDR3 paměťovými moduly. Deska má dva PCI-E x16 sloty pro CrossFire zapojení grafických karet (o podpoře SLI u P55 zatím ani vidu ani slechu).

Pořádná deska pro Core i5
i Zdroj: PCTuning.cz

Deska je vybavena jedním eSATA a sedmi SATA 3Gb/s porty. Zajímavě tvarované prťavé pasivní chladiče čipsetu a MOSFETů snad budou stačit na takto stavěné platformě. Design není finální a na desce je spousta volného místa. Z toho lze usuzovat, že nebude problém vyrobit stejně výkonné Micro-ATX a Mini-ITX desky postavené na čipsetu P55. První kousky zřejmě uvidíme až v závěru třetího kvartálu tohoto roku.

Další novinkou od ASUSu, která bude pro změnu dostupná už za měsíc je ROG OC Station - zařízení pro jednoduché přetaktování ve dvou 5,25" pozicích. ROG OC Station nabízí jednoduchý přístup k napájení, frekvencím, teplotám a rychlostem otáčení ventilátorů. To všechno na pěkném 3-palcovém LCD displeji s možností naklopení o 30° pro lepší čitelnost.

Pořádná deska pro Core i5
i Zdroj: PCTuning.cz

Přetaktování může být provedeno za běhu. Zařízení je dokonce schopné připojit se k iROG ovladači desek řady Republic of Gamers od ASUSu jako je například nedávno uvedená Rampage II GENE. Očekávat se dá zevrubné nastavení základní desky, CPU, paměťových modulů a možná i grafických karet.

Zdroje: TC Magazine, Hexus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama