zabijacke-sledovani
Novinka Zabijácké sledování

Zabijácké sledování

Michal Kleman

Michal Kleman

19. 5. 2009 00:00 7

Saudský vynálezce se pokusil v Německu patentovat čip, který kromě GPS vysílače obsahoval i kyanidovou kapsli. 

Reklama

Je opravdu ironické, že tento Arab se pokusil o patentování svého "vynálezu" právě v zemi, kde by ještě v režimech minulého století došel čip veliké oblibě, bohužel pro něj je v součastnosti Německo jedním z opěrných bodů demokracie a "velkým křiklounem" co se ochrany lidských práv týče, a to jak už v Evropské Unii, tak například v kauze mučení věžňů na Guantanámu.

Zabijácké sledování
i Zdroj: PCTuning.cz

Čip je navržen tak, aby po vpíchnutí do kůže sledoval nepohodlné osoby a v případě potřeby je usmrtil. Dle vynálezce by mohl být použit na sledování teroristů, zločinců, ilegálních imigrantů, politických disidentů, nebo také domácích sluhů a cizinců nedodržujících délku víza. Pokud by úřady uznaly, že jde o osobu ohrožující veřejnost, mohly by jej zneškodnit stisknutím tlačítka.

Máte také pocit, že svět se stále blíží katastrofickým scénářům, podle kterých budeme žít 24/7/365 sledováni? George Orwell předpovídal sledující obrazovky již v roce 1949, technika však od té doby značně pokročila, v některých místech se dokonce vyvinula tak, že by tomu nevěřil snad ani autor známé knihy 1984. Zatím se však bát nemusíme, Saud na patentním úřadě neuspěl.

Podle Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama