pripraveni-na-windows-7
Novinka Připraveni na Windows 7?

Připraveni na Windows 7?

Michal Kleman

Michal Kleman

10. 5. 2009 00:00 4

Máte "postarší železo" a přesto hodláte konečně přejít z postaršího operačního systému Windows XP na Windows 7? Nemusíte stahovat dvougigabajtové obrazy RC verze, aby jste zjistili, jak si s novým systémem Váš počítač poradí.

Reklama

Microsoft nyní zveřejnil utilitu k ověření schopnosti počítače zprovoznit operační systém Windows 7. Takovéto programy jsou vypouštěné před každým vydáním nového operačního systému, pokud však již nyní používáte Windows Vista nebo máte počítač zakoupenýběhem posledních několika let, je tento test pravděpodobně bezpředmětný, jestliže však nezapadáte ani do jedné kategorie, tento program s velikostí necelých 7MB Vám poradí, jestli by byla vhodná výměna komponent před instalací nového systému.

Připraveni na Windows 7?
i Zdroj: PCTuning.cz

Windows 7 Upgrade Advisor prozkoumá všechny komponenty, včetně procesoru, čipové sady grafické karty, operační paměti, ale i přídavná zařízení, jako webkamery atd. a zhodnotí, zda-li nebude s Windows 7 problém. Navíc v případě možných problémů nabízí řešení a odpoví Vám na otázku, které ovladače nahradit novějšími. Kromě toho však prochází také programy a zjišťuje, jestli bude jejich provoz problémový, je zvláštní, že problémový se zdál pouze jeden program, a to hra Sims 2. Přitom stařičké OpenTTD nebo AOE nebyly problémové.

Betaverze Upgrade Advisoru má fungovat jak na Windows XP, tak i na novějších Windows Vista. Stahovat tento program můžete přímo ze stránek Microsoftu.

Podle TechSpot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama