ion-s-pci-express-x16
Novinka ION s PCI-Express x16

ION s PCI-Express x16

Michal Mitrega

Michal Mitrega

7. 5. 2009 00:00 2

Point of View ukázal vlastní variantu základní desky pro CPU Intel Atom s čipsetem NVIDIA MCP7A-ION, která je velmi odlišná od modelu, který vytvořil Zotac. Deska se dá osadit jednojádrovým procesorem Atom 230 nebo dvoujádrovým Atomem 330.

Reklama
ION s PCI-Express x16
i Zdroj: PCTuning.cz

Mini-ITX základní deska od Point of View se snaží šetřit místem, takže na ní uvidíte jenom dva sloty pro 2GB notebookových DDR2 pamětí s maximálním taktem 800MHz. Horší možnosti u paměťových modulů svým způsobem vyvažuje PCI-Express x16 slot, který umožňuje zapojit diskrétní grafickou kartu. To je svým způsobem nelogické - ION má relativně silné integrované grafické jádro a slabý procesor Atom jen stěží zvládne obsloužit lepší grafiku.

ION s PCI-Express x16
i Zdroj: PCTuning.cz

Základní deska samozřejmě potřebuje klasický zdroj s 24-pinovým konektorem. Na Mini-ITX desku se ještě vešly 4 SATA porty, 5.1-kanálový audio kodek Realtek ALC662, 4+2 USB porty a HDMI výstup. Čipset i procesor jsou chlazeny samostatnými chladiči (Zotac to má s jedním větším heatsinkem zřejmě vyřešené lépe). Cena zatím není známá.

Zdroje: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama