windows-7-rc-ke-stazeni
Novinka Windows 7 RC ke stažení

Windows 7 RC ke stažení

Václav Vlček

Václav Vlček

5. 5. 2009 16:00

Nová a ještě odladěnější verze chystaného operačního systému Microsoftu je volně dostupná ke stažení.

Reklama

Nově dostupný build operačního systému Windows 7 je označený release candidate, což by mělo značit, že je již téměř hotov a do finální verze už zbývá doladit jen drobnosti a vychytat poslední chybky. Pokud si chcete na vlastním počítači vyzkoučet, jak bude vypadat nástupce nepopulárních Windows Vista o kterém se říká, že by měl nahradit dodnes oblíbené Windows XP, můžete stahovat oficiální verzi ze stránek Microsoftu.

Pořád si ještě můžete vybrat, jestli chcete 32 nebo 64bit variantu, doporučujeme pochopitelně jít cestou šedesáti čtyř bitů. Pokud už nemáte v mašině alespoň čtyři nebo dokonce i víc gigabajtů, třeba vás upgrade čeká v nejbližší době a je prostě lepší být připraven. Lepší, než později zbytečně reinstalovat systém.

Windows 7 RC ke stažení
i Zdroj: PCTuning.cz

Proti první uvolněné betaverzi dostanete v systému k otestování navíc z hlavních funkcí:

Virtual PC s instalaci Windows XP - přijdou vhod pokud chcete používat některé starší aplikace, co si nerozumí s novým operačním systémem. Bohužel nepočítejte s tím, že by se takové řešení dalo použít na hry, protože Virtual PC nepodporuje akceleraci videa. Další inovací bude snadné 

Windows Media Player Remote Media Experience (RME) - umožní snadné sdílení multimediálních souborů mezi zařízeními ve vaší síti, v podstatě něco jako iTunes sharing ovšem v podání Microsoftu.

Další podstatné změny v aktuálním volně dostupném buildu:

Podorovana maximalni kapacita paměti je už také v nové RCjasně stanovená a liší se podle verze, jakou si koupíte. 32bit systémy pochopitelně podporují jen 4GB (3,3 reálně), u 64b se to už liší. Limit je pro Home Basic 8 GB, Home Premium si poradí až s 16 GB a až 192 GB v Professional, Enterprise a Ultimate. Dneska se to může zdát dostatečné, ale počkejte rok dva a nároky na paměť budou podstatně větší.

Podpora AAC/H.264/MPEG-2 nebude standardně integrovaná do nejlevnější Windows 7 Home Basic a Starter verze, ovšem pochopitelně nic nebrání využití produktů třetích stran.

Nakonec je tu síťové omezení a to na 20 konekcí přes standardní SMB protokol, tedy sdílení od Microsoftu. To je omezení pravděpodobně znemožňující využívat nový systém jako fileserver pro větší firmy.

Nová verze má pochopitelně mnohem více změn, mezi které patří třeba podpora multitouch ovládání a spousty dalších novinek, o kterých si můžete přečíst třeba zde

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama