rychle-ssd-pro-notebooky
Novinka Rychlé SSD pro notebooky

Rychlé SSD pro notebooky

Michal Mitrega

Michal Mitrega

3. 5. 2009 23:00

Verbatim uvedl novou řadu SSD disků ExpressCard se 4x vyššími přenosovými rychlostmi než konkurence. Pokud chcete relativně rychlé SSD do ExpressCard slotu, pak není nad čím váhat. 

Reklama

SSD disky Verbatim ExpressCard 34 o rozměrech 75 x 34 x 5 mm přichází s maximální rychlostí čtení 120MB/s a maximální rychlostí zápisu 30MB/s. Disky budou nabízeny ve třech kapacitách: 16GB za 60 euro, 32GB za 105 euro a 64GB s cenou 195 euro.

Rychlé SSD pro notebooky
i Zdroj: PCTuning.cz

ExpressCard 34 vypadá jako zajímavý upgrade pro vlastníky notebooků. Rozhodně lepší než předchozí ExpressCard řešení, které těžily z USB rozhraní.

V SSD království ještě chvilku zůstaneme a představíme si nový serverový disk DDRdrive X1, který se jak už název napovídá připojuje přes PCI-E x1 rozhraní. DDRdrive je v podstatě hybrid používající 4GB DRAM paměti poskládané z 1GB modulů a 4GB NAND paměťových čipů (první se používá u operačních pamětí, druhá u SSD disků).

Rychlé SSD pro notebooky
i Zdroj: PCTuning.cz

NAND paměť slouží jako zálohovací médium (DRAM neumí uchovávat informace bez proudu). Právě DRAM paměť se potom zaslouží až o 300.000 IOPS (vstupních nebo výstupních operací za sekundu) pro náhodné čtení a 200.000 IOPS pro náhodný zápis. To je asi 200x více než rychlé SSD disky Intel X25-E. Výrobce si ale tuto srandu nechá královsky zaplatit 1500 dolary za 4GB.

Zdroje: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama