zalozena-ceska-piratska-strana
Novinka Založena Česká pirátská strana

Založena Česká pirátská strana

FidoUncle

FidoUncle

21. 4. 2009 00:00 10

Normálně se jako počítačový časopis do politiky nemícháme, ale v tomto případě uděláme vyjímku. Založení této strany se počítačů a s nimi spojených technologií týká více než dost.

Reklama

Po vynesení rozsudku nad zakladateli The Pirate Bay, kteří byli švédským soudem odsouzeni každý k 1 roku nepodmíněně, se ve Švédsku přes víkend ztrojnásobil počet členů tamní Pirátské strany. Ta se s více než 30 tisíci členů stala stranou se čtvrtou nejsilnější členskou základnou a podle průzkumů má dokonce šanci získat zastoupení v Evropském parlamentu. Ve Švedsku jí stačí na jedno křeslo přibližně 100000 hlasů.

Založena Česká pirátská strana
i Zdroj: PCTuning.cz

Ani v českých zemích však není úplně mrtvo. Nově vznikla Česká pirátská strana a v současnosti hledá 1000 podpisů nutných pro registraci nového politického uskupení. Na úvodní stránce se píše: “Cílem přípravného výboru České pirátské strany je založení politické síly, která by prosazovala respekt k elementárnímu právu člověka na svobodné šíření přijaté informace a striktní ochranu soukromí občana jako odraz změněné reality informační společnosti 21. století.” A k tomu ještě dodám poznámku: “Nechceme krást, nekrademe a krást nebudeme a o počítačové pirátství ve smyslu kradení SW se nejedná, striktně jej odsuzujeme. Nechceme omezovat autorská práva, chceme revidovat jejich ochranu. Chceme najít nový modus vivendi pro autorská díla a internetovou generaci. Nejsme puberťáci. Prosíme čtěte pečlivě naše Otázky a odpovědi. Děkujeme za pochopení.”

Komentáře k nové straně uvítáme. Co člověk to názor.

Podle Stránky přípravného výboru

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama