zajimavy-netbook-od-sharpu
Novinka Zajímavý netbook od Sharpu

Zajímavý netbook od Sharpu

Ace.

Ace.

21. 4. 2009 00:00 1

Je velmi podobný všem ostatním, ale něčím se přece liší. Je to první netbook na světě, který má dva displeje - jeden dokonce dotykový.

Reklama

Mebius PC-NJ70A nabízí hlavní displej, který se ničím neliší od bežných netbooků (1024x600), a jako bonus druhý, čtyřpalcový dotykový minidisplej, s rozlišením 854x480 namísto touchpadu. Dobrá zpráva je, že Sharp ho neošidil o fyzická tlačítka myši - najdete pod ním rovnou tři. K tomuto "vylepšenému touchpadu" Sharp nabízí spoustu aplikací, od utilit na rychlé spouštění programů, přes různé hry, až po ovládání grafických programů a virtuální klavír:) Jeho povrch funguje jak se stylusem, tak s prsty. Další zajímavostí je, že displej je vlastní technologie Sharpu a má optický snímač v každém pixelu; při předvádění prototypů této technologie v minulosti bylo dokonce možné s ním skenovat vizitky.

Zajímavý netbook od Sharpu
i Zdroj: PCTuning.cz


Další specifikace už jsou poměrně dobře známé. Procesor je Intel Atom N270, čipset Intel 945GSE, 1GB RAM a 160GB pevný disk. Konektivitu obstarává 802.11 b/g WiFi, Bluetooth 2.1, univerzální čtečka paměťových karet, tři USB porty, D-sub výstup na monitor a dva audio jacky. Při rozměrech 260 x 190 x 23.3-39.8mm a hmotnosti 1.46kg určitě nejde o nějakého drobka, ale za originalitu se holt platí :) Baterie vydrží pouhé 3 hodiny, nejspíš kvůli druhému displeji, a cena se bude pohybovat okolo 814USD ( 17 tisíc kč).

Zajímavý netbook od Sharpu
i Zdroj: PCTuning.cz


Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama