google-chysta-novy-android
Novinka Google chystá nový Android

Google chystá nový Android

Ace.

Ace.

15. 4. 2009 00:00

Open source operační systém Android by se měl v brzké době dočkat nové verze. Novinky se projeví v oblasti výkonu a lepší podporou programátorů.

Reklama

Do nové verze 1.5 se plánuje zrychlení fotoaparátu, GPS modul by měl zaměřit pozici rychleji, podpora nahrávání videa a stereo Bluetooth profil A2DP. Programátoři budou moci volit cílovou platformu přímo v SDK, nebude nutné instalovat jinou jeho verzi. SDK také bude podporovat nové add-ony, rozšiřující jeho možnosti.

Google chystá nový Android
i Zdroj: PCTuning.cz


Google také vydává sérii článků na svém "Android Developers Blogu", kde popisuje nové API, aby tak usnadnil programátorům přechod na neznámý systém. Články se věnují OpenGL, asynchronním úlohám, systémovým nastavením a dalším tématům.


Co se týče koncových uživatelů, ti by měli ocenit rychlejší náběh fotoaparátu a samotné focení, nebo například rychlejší práci v prohlížeči a v GMailu.



S Androidem se prozatím prodávají jen dva telefony - HTC Dream (T-Mobile G1) a HTC Magic od Vodafonu. Doufejme, že se v brzké době dočkáme dalších a také se zlepší dostupnost SW pro Android, zatím je ho totiž žalostně málo.

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama