velka-navratnost-notebooku-s-ubuntu-je-kvuli-hardwaru
Software Novinka Velká návratnost notebooků s Ubuntu je kvůli hardwaru

Velká návratnost notebooků s Ubuntu je kvůli hardwaru

Michal Kleman

Michal Kleman

9. 4. 2009 00:00 33

Canonical, partner a sponzor vývojového týmu Ubuntu, prohlásil, že vysoký počet reklamací notebooků s Linuxem není dán problémy s tímto operačním systémem, nýbrž chybami tvůrců notebooku.

Reklama

"Při vypuštění Asusu EEE PC na konci roku 2007 jsme byli svědky zvýšeného množství reklamací na počítačích distibuovaných s Linuxem, od té doby se však povědomí o práci s Linuxem zvýšilo. U správně navržených notebooků s Linuxem registrujeme podobné množství reklamací, jako u zařízení s Windows XP, nejhůře s reklamacemi na tom jsou velmi levná řešení, kde cena samozřejmě postihuje kvalitu hardware. Dále jsou často reklamovány laptopy, které jaksi nejsou dotažené do konce, hlavně v ohledu schopnosti práce s internetem a médii," prohlásil Chris Keynon.

Velká návratnost notebooků s Ubuntu je kvůli hardwaru
i Zdroj: PCTuning.cz

Linuxové notebooky často nejsou vybaveny ani Flash playerem od Adobe, chybí základní kodeky pro zvuk a video. Výrobci notebooků a netbooků tak dělají celkem podstatnou chybu a odrazují lidi od dalšího nákupu zařízení s open-source operačním systémem. Navíc mnoho laptopů mělo problémy s hibernací a následným probuzením.

Zákazníci by neměli být o tyto důležité věci ochuzeni, i když je to proti přesvědčení a filozofii Linuxu. Chris Keyton dokonce doporučil OEM partnerům, aby pro své laptopy linecovali WMA a WMV kodeky. Časem se snad Linux stane schopnou alternativou i pro běžné uživatele.

Podle X-Bit Labs

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama