qimonda-stale-hleda-cestu
Novinka Qimonda stále hledá cestu

Qimonda stále hledá cestu

FidoUncle

FidoUncle

3. 4. 2009 00:00 18

Být zaměstnancem krachující firmy určitě není žádný med. A ani když člověk ví, že i pár dalších měsíců nějaký plat dostane, neví co bude potom.

Reklama

Do konce března se nikdo k investicím do Qimondy neodhodlal a tak insolvenčnímu správci nezbylo než k 1.dubnu přistoupit k drastickým opatřením. Již dříve se vědělo o plánu na zastavení výroby v drážďanské továrně. K tomu se však nyní přidaly i kroky personální. Řadě zaměstnanců byla učiněna nabídka na přestup do “přechodné” společnosti, kde jim byly zaručeny minimálně 4 měsíční platy na úrovni mezi 70-77% jejich běžné výše. Tuto nabídku akceptovalo 600 lidí z Mnichova a asi 1850 zaměstnanců z Drážďan. Převedeme-li to na procenta je to 84% v Mnichově a 93% v saských Drážďanech.

Qimonda stále hledá cestu
i Zdroj: PCTuning.cz

V Mnichově tak zůstalo 340 lidí a v Drážďanech pak dalších 575. Tito zaměstnanci jsou pro firmu klíčoví, jedná se především o zaměstnance vývoje, bez kterého by byla Qimonda prakticky bezcenná. Toto opatření zajišťuje, že vývoj Burried Wordline výrobní technologie bude pokračovat i nadále. Hledání nových investorů stále probíhá. Nejnovější zprávy mluví o zájmu některé z ruských státem vlastněných společností.

Jak vidíte, Qimonda ještě pořád dýchá, ikdyž již ne jako výrobní společnost a s mnohem méně zaměstnanci.

Podle DarkVision Hardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama