asus-radeon-hd-4890-pretaktovani-snu
Novinka ASUS Radeon HD 4890 - přetaktování snů

ASUS Radeon HD 4890 - přetaktování snů

Z. Obermaier

Z. Obermaier

26. 3. 2009 00:00 6

Uvedení nových Radeonů se blíží, a každý z výrobců chce své modely nějak zatraktivnit. ASUS se vydal cestou usnadnění přetaktování všem uživatelům.

Reklama
ASUS Radeon HD 4890 - přetaktování snů
i Zdroj: PCTuning.cz

Již brzy nás doslova zaplaví moře nových Radeonů od všech výrobců. Všechny první karty budou víceméně stejné - referenční. Časem se objeví i lepší, přetaktované edice. Jak ale odlišit referenční modely, aby byl jeden atraktivnější než druhý? No těžko. XFX přibalilo plnou hru, a ASUS na to šel odjinud - vyšel vstříc všem taktovačům a hračičkům.

ASUS Radeon HD 4890 - přetaktování snů
i Zdroj: PCTuning.cz

Pomocí nové verze aplikace Smart Doctor, je totiž možné měnit napětí jádra GPU. Ze základních 1,3V jde napětí posunout až k 1,46V. Pokud se ptáte, zdali jsme musel na 1 GHz napětí zvyšovat, tak téměř nemusel. V rozletu mne nebrzdilo napětí ale posuvník, který končí na 1 GHz :). Tahle karta si dá říct i mnohem více, natož když jí přitopíte napětím. Musíme ale počkat na podporu v Rivatuneru, který nám poté umožní dosáhnout nad 1 GHz na jádře. Pokud jste příznivci taktování, myslím, že právě ASUS se změnou napětí bude tou pravou volbou ...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama