apple-umozni-stahovat-hd-filmy
Apple Novinka Apple umožní stahovat HD filmy

Apple umožní stahovat HD filmy

Michal Kleman

Michal Kleman

22. 3. 2009 00:00 13

Společnost Apple umožní svým zákazníkům stahovat filmy s vysokým rozlišením. Dosud byly takováto videa k dostání pouze na "půjčení" a po daném počtu přehrání se smazaly.

Reklama

Internetový obchod společnosti Apple, iTunes, nyní nabízí veliké množství filmů, seriálů a televizních show v HD. Zakoupení, nikoliv půjčení, HD filmu vás výjde na $19.99, klasická verze pak stojí o pět dolarů méně, tedy $14.99, film na jedno přehrání stáhnete za $3,99 (při součastném kurzu jde o 392 Korun za verzi ve vyšším rozlišení a 294Kč za "klasický" film. Půjčení pak stojí téměř 80Kč).

Apple umožní stahovat HD filmy
i Zdroj: PCTuning.cz

"Filmoví fanoušci budou tuto službu milovat, od spuštění služby budeme nabízet takové filmy jako Quantum of Solace a Twilight (Stmívání) v krásném HD rozlišení přímo z iTunes," řekl Eddy Cue, vice prezident Apple pro internetové služby. "Průzkumy jednoznačně říkají, že HD obsah je hitem. Zákazníci si stahují ve více než 50% případů právě HD verzi, pokud je dostupná."

Jen dodám, že například u zmiňovaného filmu, který pojednává o agentovi Jamesi Bondovi je rozdíl mezi klasickou a HD verzí 2GB (HD má velikost 3,54GB, film s nižším rozlišení má velikost 1,55GB), samozřejmě se jedná o širokoúhlé video s šestikánálovým zvukem Dolby Digital. Všechny poskytované filmy najdete na této adrese: itunes.com/movies/hd.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama