qimonda-jednani-stale-probihaji
Novinka Qimonda: jednání stále probíhají

Qimonda: jednání stále probíhají

FidoUncle

FidoUncle

21. 3. 2009 00:00 3

Předem vás chci upozornit, že tato novinka je posbíraná s několika zdrojů a oficiální vyjádření o probíhajících jednáních bohužel nejsou k dispozici.

Reklama

Do konce března, kdy dojde ke zmražení výroby v drážďanské továrně a následnému verdiktu o případném konkurzu, již mnoho času nezbývá. Jednání však stále probíhají. V tomto týdnu se okolo Qimondy objevilo několik zajímavých zpráv. Nejdříve německý spolkový stát Sasko učinil svou nabídku na odkoupení podílu ve firmě a to ve výši 23%. Poté podobnou nabídku učinilo i Portugalsko, které by nerado vidělo vývojové a výrobní středisko ve Vila do Conde zavřené. Portugalská vláda by ráda vlastnila 14% podíl. Z dalších zájemců o Qimondu byl veřejně známý snad jen čínský SemiChip Semiconductor, dceřiná společnost firmy Inspur. Ale jednání probíhají i s dalšími zájemci. EU jako taková nehodlá pro záchranu jediného evropského výrobce pamětí nic podniknout.

Qimonda: jednání stále probíhají
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle plánu, který předložil insolvenční správce Dr. Michael Jaffé, mělo 23% akcií připadnout Sasku, 14% Portugalsku, dalších 15% jiným evropským investorům a méně než polovina akcií pak čínskému Inspuru. Takto by Qimonda zůstala v evropských rukou a nehrozilo by přesunutí vývoje a výroby mimo EU. Inspur však požaduje nadpoloviční podíl a na tento plán odmítl kývnout. V reakci na tento fakt zvýšila saská vláda nabídku na odkup až 25% akcií.

Na závěr dodám, že odhadovaná částka, která by Qimondu definitivně postavila na nohy je ve výši 1mld. Euro.

Podle X-bit Labs a X-bit Labs

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama