caustic-graphics-prulom-v-raytracingu
Novinka Caustic graphics - průlom v raytracingu?

Caustic graphics - průlom v raytracingu?

Ace.

Ace.

11. 3. 2009 00:00 14

Nová společnost Caustic graphics slibuje několikanásobné zrychlení výpočtů počítačové grafiky skrze raytracing.

Reklama

Raytracing, zlatý standard pro tvorbu 3D grafiky, napodobuje přirozené chování světla, doslova sleduje každý paprsek světla a jeho odrazy při cestě scénou. První generace technologie od CG slibuje průměrně dvacetinásobné urychlení výpočtů při vytváření realistické filmové, herní nebo průmyslové grafiky. Druhá generace, která by se měla dostat na trh na začátku příštího roku, by tyto výpočty mohla urychlit až dvěstěkrát oproti dnešním technologiím. Tento obrovský výkonový skok je způsoben novým raytracingovým algoritmem v návrhu polovodiče od Causticu, který právě čeká na schválení patentu.



Caustic graphics - průlom v raytracingu?
i Zdroj: PCTuning.cz


Vysoká složitost vytváření obrázku ve filmové kvalitě si v dnešní době žádá obrovské a nákladné renderovací farmy, které by se brzy mohly stát minulostí. Dnešní GPU jsou velmi dobře optimalizovány pro akceleraci videoher, ale jsou značně neefektivní při raytracingu kvalitního obrazu. Nová platforma CausticRT umožňuje masivní urychlení výpočtů raytracingu na paralelizovaných CPU a GPU, který by se tak v rychlosti mohl vyrovnat dnešnímu renderingu. "Raytracing v reálném čase byl zlatým grálem v počítačové grafice od roku 1979 - sen na dohled, ale nikdy v dosahu.", řekl Dr. John Peddie, výzkumník v oblasti grafiky. "Prováděly se dema pomocí 16 jádrových CPU, superpočítačů, a dalších exotických zařízení, ale nikdy se to cenou nepřiblížilo běžnému PC. Caustic graphics dokázali kombinací malého HW akcelerátoru a velmi inovativního SW přinést realtimový RT ve vysokém rozlišení - to je pozoruhodný výkon."

Nám jako zákazníkům nezbývá než čekat a doufat, že to celé není jedna velká kachna. Produktová nabídka CG bude uveřejněna v dubnu 2009.

Podle Techpowerup

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama