amd-uvede-prvni-40nm-graficke-karty
Novinka AMD uvede první 40nm grafické karty

AMD uvede první 40nm grafické karty

Jan Šorfa

Jan Šorfa

3. 3. 2009 00:00 14

AMD dnes oznámilo uvedení prvních grafických karet na světě, založených na 40nm jádře. Nebude se ale jednat desktopové karty, nýbrž o karty mobilní.

Reklama

Jmenovanými grafickými kartami budou ATI Mobility Radeon HD 4860 a HD 4830. Obě karty budou pravděpodobně založeny na mírně upraveném jádře RV740 vyráběném 40nm technologií a budou vybaveny 640 stream procesory, 128-bitovým paměťovým rozhraním, GDDR5 pamětmi, podporou DirectX 10.1, funkcí Powerplay a umožní přehrávat video v plném 1080p HD rozlišení.

AMD uvede první 40nm grafické karty
i Zdroj: PCTuning.cz

AMD dobře ví, že v dnešní době rychle roste zájem o mobilní počítače vybavené moderními technologiemi a vysokým výkonem s co nejmenšími rozměry a spotřebou, tak se podle toho soustředí na rychlejší vývoj. AMD tak bude první, kdo začne vyrábět grafické karty založené na nové 40nm technologii. Samozřejmě se AMD ve zprávě také zmiňuje o prvenství v podpoře DirectX 10.1, prvními WHQL certifikovanými ovladači pro OS Windows Vista a prvním návrhem grafických karet podporujících GDDR5 paměti a unifikovanou shader architekturu. Což jsou podle AMD významná prvenství, která napovídají o zkušenostech při vývoji moderních technologí a spolehlivém výkonu produktů značky ATI.

AMD uvede první 40nm grafické karty
i Zdroj: PCTuning.cz

AMD uvede první 40nm grafické karty
i Zdroj: PCTuning.cz

ATI Mobility Radeon HD 4860 a HD 4830 budou dostupné už ve 2. čtvrtletí tohoto roku. Asus již připravuje novou K-sérii notebooků vybavenou právě ATI Mobility Radonem HD 4860 s GDDR5 pamětmi.

Zdroj: TCMagazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama