plany-pro-ubuntu-9-10-zverejneny
Software Novinka Plány pro Ubuntu 9.10 zveřejněny

Plány pro Ubuntu 9.10 zveřejněny

Michal Kleman

Michal Kleman

23. 2. 2009 00:00 18

V poslední době se hodně mluví o operačním systému Windows 7 od Microsoftu, nyní se však koukneme na druhou stranu barikády na jaksi opomíjeného, přesto schopného konkurenta.

Reklama

Ubuntu 9.04 s přezdívkou Jaunty Jackalope se má k uživatelům dostat 23. dubna (IV.). Jaunty Jackalope = veselý xy kde xy je přezdívka fiktivního zvířete, které vznikne při skřížení králíka a pravděpodobně muflona [wikipedia]. Toto zvíře nemá v češtině žádný smysluplný překlad, no co, i vývojáři Ubuntu si občas chtějí zahulit, neměli by při tom ale sedat za počítače. :-) Skupina vývojářů Ubuntu představila název a plány pro operační systém s označením 9.10.

Plány pro Ubuntu 9.10 zveřejněny
i Zdroj: PCTuning.cz

Ubuntu 9.10 již bude mít smysluplnější název, a to Karmic Koala. A kam se tento operační systém zaměří? Tato distribuce Linuxu se bude soustředit především na lepší design a rychlejší start systému, už Jaunty Jackalope má startovat za méně než 25 vteřin a rychlost v tomto ohledu se má ještě zlepšovat. Serverová distribuce pak bude orientována na podporu Cloud Computingu díky implementaci open sourcového rozhraní Amazon EC2. Karmic Koala bude dostupná ke stažení v říjnu (X.), tedy přibližně šest měsíců po svém předchůdci.

Podle Tech Connect Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama