taiwan-novy-producent-pameti-na-obzoru
Novinka Taiwan: nový producent pamětí na obzoru?

Taiwan: nový producent pamětí na obzoru?

FidoUncle

FidoUncle

20. 2. 2009 00:00 1

V posledních měsících jsme svědky bankrotů nebo alespoň vyhlášení platební neschopnosti u řady firem. To se týká i výrobců pamětí. Co se ale děje na Taiwanu?

Reklama

Vláda ostrovního státu Taiwan vážně uvažuje o překvapivém kroku. Hodlá totiž založit nového výrobce paměťových čipů. Podle serveru Digitimes prý oslovila dva z lidí, kteří stojí za úspěšným IT boomem ostrova v minulých desetiletích. Snan Shih(Acer) i Morris Chang(TSMC) prý však odmítli a v čele nového start-upu nebudou.

Taiwan: nový producent pamětí na obzoru?
i Zdroj: PCTuning.cz

Taiwanská vláda zvažovala další kroky vůči domácím producentům pamětí, kteří stále žádají státní pomoc stejně jako finanční sektor. Nyní to vypadá, že místo pomoci současným výrobcům se rozhodne pro vznik nové státem vlastněné společnosti, která by se měla jmenovat TMC(Taiwan Memory Company) nebo TMI(Taiwan Memory Inc.). Za posledních šest měsíců totiž taiwanští výrobci ztratili dohromady 5% trhu.

Pokud se nejedná o kachnu, je cíl Taiwanské vlády jasný. Bude vlastnit firmu, která může kdykoli pohltit některého z výrobců pamětí. To se týká především společnosti ProMOS. Zároveň se nebude jednat o přímou pomoc státu. Kdyby totiž vláda jednoduše nalila peníze do domácích výrobců pamětí, Německá vláda by mohla udělat to samé v případě Qimondy a WTO by musela mlčet.

Podle The Inquirer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama