evropska-komise-zada-jednotne-nabijecky
Novinka Evropská komise žádá jednotné nabíječky

Evropská komise žádá jednotné nabíječky

Michal Kleman

Michal Kleman

16. 2. 2009 00:00 60

Po zákazu klasických žárovek, které mají být nahrazany "úspornými," jenž při zapnutí spotřebují téměř desetkrát tolik energie, než staré dobré žárovky, se Evroská komise opírá do výrobců mobilních telefonů.

Reklama

Ekologie pravděpodobně vládcům západní eropy trošku vlezla na mozek a ten jim bohužel zezelenal. Pokus o šetření energie pomocí úsporných žárovek je pochopitelný (i když podle mnohých ne úplně opodstatněný), ale o tom po tom. Komise chce nyní snížit produkci toxického odpadu z elektroniky, a to zavadením jenotných nabíječek pro mobilní telefony. Výrobci tak nebudou muset s každým telefonem dodávat novou nabíječku a záreveň si budeme moci všichni půjčovat jednu.

Evropská komise žádá jednotné nabíječky
i Zdroj: PCTuning.cz

Prezident evropské informační a komunikační asociace návrh Evropské Komise ihned po předání odmítl s tím, že jde o nerealizovatelný plán. Nabíječka, která se má podobat modelu dodávanému k Nokii N79 Eco, by měla být na trhu v nejbližších několika letech. Je otázkou, zda hodlá EK zakázat čtyřjádrové procesory a Quad SLI, přeci jen jde také o "žravou" záležitost. Nemluvě o tom, že když už chce cenzurovat internet, mohla by rovnou zakázat i ten...

Podle Tech Connect Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama