qimonda-snizuje-produkci-na-25
Novinka Qimonda snižuje produkci na 25%

Qimonda snižuje produkci na 25%

FidoUncle

FidoUncle

12. 2. 2009 00:00 10

Tomu štěstíčku se musí jít také trochu naproti, jak říkají pánové Čtvrtníček a Lábus v jedné divadelní hře “ze života”. Nebojte, Qimonda nehodlá nikoho uplácet, jde mu naproti jinak.

Reklama

Qimonda je stále v insolvenčním řízení a veškerá rozhodnutí managementu tak podléhají schválení insolvenčním správcem. A jak je vidět, rozhodnutí snížit výrobu na 25% kapacity drážďanské továrny se tomuto pánovi zamlouvá. O snížení nákladů a udržení firmy v co nejlepší kondici jde totiž v tuto chvíli především. Čím menší dluhy, tím větší šance na odkup někým jiným.

Qimonda snižuje produkci na 25%
i Zdroj: PCTuning.cz

“Abychom dosáhli co nejnižších nákladů snížíme výrobu waferů v Drážďanech. Tímto krokem zůstane více peněz na vývoj naší perspektivní 46nm Burried Wordline technologie, která nám dovolí získat světově nejvyšší produktivitu a efektivitu výroby,” řekl Frank Prein, generální manager Qimondy Drážďany. Thomas Seifert, CFO a COO Qimonda AG navíc dodal: “Jsme přesvědčeni, že v současné situaci je cesta zvýšení produktivity nejlepším prostředkem jak přesvědčit investory, že Qimonda má budoucnost. Jakmile budeme mít nového investora, Drážďanská továrna najede zpět na plnou výrobní kapacitu.”

Qimonda má čas již jen do konce března(III.), pokud se jí nepodaří najít investora nebo nového vlastníka, bude to znamenat její definitivní zánik. V zákulisí se šušká, že prý probíhají živá jednání s nejmenovanou čínskou investiční skupinou. To však berte jako nepodloženou informaci.

Podle Tech Connect Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama