rv740-na-scene
Novinka RV740 na scéně

RV740 na scéně

Michal Kleman

Michal Kleman

10. 2. 2009 00:00 2

Webové stránky společnosti AMD odhalily několik doposud nevydaných produktů, mezi nimi jsou i karty s jádry RV740, vyráběné 40nm procesem v TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company).

Reklama

Na stránkách AMD, které hovoří o podpoře grafických karet ovladači Catalyst se objevilo několik nových kolonek s neoznačenými grafickými kartami. Kromě "novinek" s jádry RV730 a RV710 jsou v seznamu dvě karty s jádry RV740 (pravděpodobně Radeon HD4730 a HD4750). Dále se na té samé stránce zobrazily další tři karty, dvě z nich založené na čipu M97 a dvě na M93, mělo by jít o derivace desktpových čipů pro notebooky, detaily o nich však zatím nejsou známé.

RV740 na scéně
i Zdroj: PCTuning.cz
RV740 na scéně
i Zdroj: PCTuning.cz



Podpora nejnovějšími ovladači napovídá něco o funkčnosti čipů, a tedy i o vzdálenosti jejich vydání. Server X-Bit Labs spekuluje, že nové karty se kvapem blíží na pulty obchodníků, tedy alespoň by brzy měly. Dále ten samý zdroj dodává, že čipset RD890, o kterém jsem dnes psal v dřívější novince, je certifikován skupinou PCI-SIG (PCI-Special Interest Group) a tedy teoreticky připraven k vypuštění do oběhu. Je otázkou, zda-li je mylná domněnka X-Bit Labs, nebo informace pocházející ze serveru Fudzilla je fámou.

Podle X-Bit Labs

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama