xfx-konecne-vydava-radeon-hd-4870-x2
Novinka XFX konečne vydává Radeon HD 4870 X2

XFX konečne vydává Radeon HD 4870 X2

Jan Šorfa

Jan Šorfa

5. 2. 2009 00:00 5

Minulý rok oznámila společnost XFX zahájení výroby celé řady grafických karet společnosti AMD/ATI současně s grafickými kartami společnosti Nvidia. Do teď byl nejrychlejším Radeonem v nabídce XFX klasický Radeon HD 4870 1GB, který má navýšené frekvence jádra a pamětí jak je u grafických karet u XFX zvykem.

Reklama

Nyní XFX vydává svůj první Radeon HD 4870 X2. Tento model má zatím pouze referenční takty, tedy 750Mhz pro každé jádro s 800 stream procesory a 1GB GDDR5 paměti operující na frekvenci 3600MHz přes 256-bitové paměťové rozhraní.

XFX konečne vydává Radeon HD 4870 X2
i Zdroj: PCTuning.cz

Co dělá XFX Radeon HD 4870 X2 odlišný od ostatních, je dvojitá celoživotní záruka, která opravňuje majitele nové i použité grafické karty k celoživotní záruce, pokud se zaregistrují do 30 dnů. Ale jak to u XFX chodí, tak ještě neaktualizovali své webové stránky, kde není ještě o záruce ani zmínka, ačkoliv ve specifikačním listu se XFX o záruce zmiňuje.

V brzké době můžeme očekávat od XFX vydání své OC verze grafické karty Radeon HD 4870 X2 s nereferenčním chladičem, což bude spolu s doživotní zárukou lákadlem pro mnohé zájemce o tuto grafickou kartu. I tento kousek může oslovit mnohé zájemce, kteří se chystají vyměnit referenční chlazení třeba za vodní chlazení, což dělá společně s doživotní zárukou dobrý základ pro přetaktování.

Podle Techreport

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama