qimonda-rekordne-maly-dram-cip
Novinka Qimonda: rekordně malý DRAM čip

Qimonda: rekordně malý DRAM čip

FidoUncle

FidoUncle

4. 2. 2009 00:00 18

Také si někdy říkáte, jak je možné, že kvalitní technologie jsou převálcovány horší konkurencí? Legendární souboj formátů Betamax a VHS je toho asi nejlepším dokladem. U pamětí RAM to jen není tak patrné.

Reklama

Qimonda je sice možná mnohými již považována za žijící mrtvolu, ale mě se zdá, že stále vykazuje zřetelné známky života. Nyní tato německá firma představila světově nejmenší DRAM čip. Paměťový čip standardu DDR3 o velikosti 2Gb byl vyroben originální 46nm Burried Wordline technologií a jeho velikost je pouhých 55mm². Dovoluje tak výrazně snížit výrobní náklady i spotřebu.

Qimonda: rekordně malý DRAM čip
i Zdroj: PCTuning.cz

V původních plánech Qimondy figurovalo léto 2009 jako čas, kdy má být zahájena výroba masová výroba čipů touto novou technologií. Má to ale jeden nezanedbatelný háček. Firma musí do té doby přežít. Společnost technologický i prodejní potenciál má. GDDR5 paměti se prosazují stále více a i to je oblast, kde dceřiná společnost Infineonu vyniká. Snad si toho investoři všimnou a nenechají posledního opravdu evropského výrobce pamětí padnout.

Subvence pro automobilový průmysl jsou hitem poslední doby a to automobilky vykazovaly ještě loni miliardové zisky. Nechci žít v Evropě, která si nechává utíkat špičkové technologie a radši podporuje nepružné molochy. A vy?

Podle Tech Connect Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama