windows-7-v-sesti-verzich
Novinka Windows 7 v šesti verzích

Windows 7 v šesti verzích

Michal Kleman

Michal Kleman

4. 2. 2009 00:00 26

Nepříliš velký úspěch operačního systému Windows Vista se odráží i ve snaze Microsoftu co nejdříve vydat systém nový. Podle nových informací bude Windows 7 dostupný v šesti verzích.

Reklama

Zájemci o nový operační systém budou mít možnost vybrat si ze šesti SKU (variant) Windows. Celá řada se skládá ze tří Windows pro domácnost, dvou verzí pro podnikové užití a "nad všemi" stojí verze Ultimate. Nejlevnější verzí bude tzv. Starter Edition, tato bude dostupná přes OEM/OEI výrobce. Starter Edition bude omezená co se týče použitého hardwaru, ale i užití aplikací, na tomto systému budete moci spustit maximálně tři aplikace součastně. Jen pro osvěžení paměti připomenu, že verze Starter Edition jsou primárně určeny pro trhy rozvojových zemí.

Windows 7 v šesti verzích
i Zdroj: PCTuning.cz

Druhou nejlevnější variantou se stane Windows 7 Home Basic. Ta bude mít se Starter Edition společnou absenci grafického rozhraní Aero. V podstatě jsou všechny varianty svou výbavou velice podobné verzím Windows Vista. S rozhraním Windows Aero se setkáme u varianty Home Premium, ta bude mít také rozšířené schopnosti co se týče práce s multimédii (např. Media Center), do budoucna podstatná by měla být také podpora dotykových panelů. Krom toho, s touto verzí se již budete moci připojit do místní sítě.

  • Windows 7 Starter Edition
  • Windows 7 Home Basic
  • Windows 7 Home Premium
  • Windows 7 Professional
  • Windows 7 Enterprise
  • Windows 7 Ultimate

K převážně buisinessovým variantám se řadí Windows Vista Professional. Ta má veškeré schopnosti systému Windows 7 Home Premium, navíc jsou zde rozšířeny možnosti práce v síti, jako je například Vzdálená plocha, podpora připojení k doménám Netware a SNMP, IIS. Vzhledem k tomu, že se primárně jedná o firemní verzi, počítá se s ochranou dat pomocí ESF. Dále jsou do systému zahrnuty všechny funkce pro synchronizaci s jinými počítači nebo přenosnými zařízeními. Dočkali jsme se také faxového klienta. Verze Enterprise je určena pro partnery Microsoftu, především těm největším firmám. Co se týče vlastností systému, bude velice podobná OS Windows Vista Enterprise.

Verze Ultimate je ideální pro všechny "megalomany," obsahuje všechny speciální vlastnosti výše zmíněných systémů a není ničím omezena. Systém Windows 7 Ultimate (stejně jako Professional a Enterprise) by měl být schpný pracovat až s dvěma procesory na jedné desce (tedy například na platformě SkullTrail). Cena systémů zetím není známá, ale malá jistě nebude. Verze Starter Edition se dodává vždy v cenové relaci přibližně do tisíce korun.

Podle Tech Power UP

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama