ie8-rc1-co-prinasi
Novinka IE8 RC1 - co přináší?

IE8 RC1 - co přináší?

Michal Mitrega

Michal Mitrega

27. 1. 2009 00:00 18

Microsoft uvolnil RC1 verzi Internet Exploreru. Podle jeho slov jednodušší na používání, bezpečnější a zkrátka lepší než jeho protivníci Firefox a Opera.

Reklama

Internet Explorer 8 by měl být rychlejší a umožňovat rychlejší načítání stránek. Zajímavou funkcí je izolace jednotlivých záložek. Někdy se stane, že kvůli nebezpečné stránce spadne celý prohlížeč (s Operou se mi to už dlouho nestalo, ale IE je zřejmě jiné kafe). Microsoft nyní umožňuje díky většímu množství oddělených vláken 'zabít' jednu záložku místo celého prohlížeče.

IE8 RC1 - co přináší?
i Zdroj: PCTuning.cz

K dalším možnostem patří znovu načtení určitého prvku (obrázků, flash prvků atd.) na stránce místo celé stránky. Mezi nejužitečnější funkce se jistě zařadí rychlé vyhledávání v mapách, slovnících, kontaktech na Facebooku, ecnycklopedii Encarta pomocí jednoduchého kontextového menu. Microsoft o IE8 také mluví jako o nejbezpečnějším internetovém prohlížeči na trhu. To ale ukáže jenom čas a množství záplat.

IE8 RC1 - co přináší?
i Zdroj: PCTuning.cz

InPrivate vás pomocí ochrání před vyskakujícími okny a škodlivým obsahem stránek. Tato funkce navíc umožní takzvané anonymní surfování - bez zaznámenávání historie navštívených stránek (ale také zřejmě bez cookies).

IE konečně přichází se slušnou porcí vlastních vylepšení a přestává pouze kopírovat konkurenci. RC1 verzi můžete stahovat zde.

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama