usporne-opterony-od-amd
Novinka Úsporné Opterony od AMD

Úsporné Opterony od AMD

Michal Kleman

Michal Kleman

26. 1. 2009 00:00 3

Společnost AMD oficiálně představila nové serverové procesory, speciální svou nízkou spotřebou, a tedy i menší nákladností na provoz. A jak každý správný hospodář ví - každá ušetřená koruna je koruna vydělaná.

Reklama

Bylo představeno sedm nových procesorů AMD Opteron, založených na 45nm jádře Shanghai. Dva procesory nesou označení SE, pět HE. Písmeny HE jsou označovány úsporné procesory, podle informací od AMD má být ACP (Average CPU Power) těchto modelů pouze 55W. Výše taktované "SE" modely pak mají průměrnou spotřebu 105W. Novinky AMD jsou zaměřeny proti úsporným procesorům Xeon L společnosti Intel.

Úsporné Opterony od AMD
i Zdroj: PCTuning.cz

"V součastném ekonomickém prostředí jsou manažeři datacenter pod větším tlakem než kdy jindy, mají snížit náklady bez omezování výkonu a moderních možností systémů," řekl Patrick Patla, generální manažer serverových řešení. "Nové čtyřjádra Opteron HE přináší nevídaný poměr výkonu na watt, jsou energeticky úsporné a vhodné pro velkou škálu sestav, navíc jim nehrozí omezení v podobě staré sběrnice FSB."

V druhém kvartále roku 2009 chce AMD vypustit ještě úspornější procesory, které by měly perfektně vyhovovat nárokům tzv. "cloud computingu." Podle zdrojů AMD by měly být dvou, čtyř i osmiprocesorové sestavy dostupné u společností Delu a Sun ihned.

Podle Tech Connect Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama