spolecnosti-biostar-a-asrock-predstavily-desky-s-amd-760g
Novinka Společnosti Biostar a ASRock představily desky s AMD 760G

Společnosti Biostar a ASRock představily desky s AMD 760G

Michal Kleman

Michal Kleman

20. 1. 2009 00:00 3

Včera jsme vám oznámili vydání nové čipové sady společnosti AMD. Dnes se s námi můžete podívat na první takovéto desky, jedna pochází z dílen Biostaru, druhá od společnosti ASRock.

Reklama

Začneme modelem Biostaru. Novinka je samozřejmě určena pro procesory AM2 a AM2+ a podporuje i nejnovější Phenomy. Operační paměť je stále ještě typu DDR2, v tomto případě s taktem až 1066MHz. Severnímu můstku AMD 760G asistuje southbridge SB710. Integrované grafické jádro ATI Radeon HD3000 umožní zapojení do hybridního CrossFireX. Deska Biostaru je mATX rozmerů, do layoutu se tedy vtěsnaly pouze čtyři sloty pro rozšiřující karty, a to 2x PCI, 1x PCIe x16 a jednou PCIe x1.

Společnosti Biostar a ASRock představily desky s AMD 760G
i Zdroj: PCTuning.cz

Biostar u svého motherboardu slibuje použití kondenzátorů s pevným dielektrikem v napájecí kaskádě procesoru. Krom toho, deska ponese 6 SATA 3Gbps konektorů, čtyři USB 2.0 porty a další tři headry pro rozšíření. O gigabitový ethernet se stará čip Realtek RTL8111C, šestikanálový zvuk také zajišťuje čip Realteku, konkrétně ALC 662.

Společnosti Biostar a ASRock představily desky s AMD 760G
i Zdroj: PCTuning.cz

Mnoho vlastností mají produkty ASRocku a Biostaru společných, v podstatě celý první odstavec. Model ASRocku je však odlišný, má pouze dva sloty pro operační paměť. Ani jedna z desek nemá UVD2 engine a postrádají HD výstupy, jako HDMI a DisplayPort, k monitoru je tedy připojíte pouze přes rozhraní D-Sub a DVI. Bohužel, ani jeden ze zdrojů nezmiňuje ceny desek.

Podle VR-Zone a Tech Connect Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama