apple-se-chlubi-svymi-prodeji
Novinka Apple se chlubí svými prodeji

Apple se chlubí svými prodeji

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

7. 1. 2009 00:00

Stejně jako každý rok se i letos Apple na svém veletrhu Mac World bil do prsou a představil své prodejní zisky. Jedním z hlavních témat byly prodeje muziky přes iTunes.

Reklama

Snad každá společnost se ráda chlubí svými obchodními výsledky a patří sem stoprocentně i Apple. Ten na letošním ročníku Mac World mimo jiné oznámil, že na iTunes už prodal přes šest miliard písniček s tím, že měsíčně prodá průměrně necelých 200 milionů songů. Avšak prodeje už dál nestoupají. I tak je iTunes na prvním místě jako největšího prodejce muziky.

Apple se chlubí svými prodeji
i Zdroj: PCTuning.cz

Na iTunes najdete přes 10 milionů písniček, přičemž 8 milionů si můžete stáhnout bez jakékoliv ochrany a všech 10 milionů prý bude bez ochran nejpozději do konce března tohoto roku. Apple také prozradil, že na iTunes má 75 milionů registrovaných uživatelů s platnou platební kartou.

Apple se chlubí svými prodeji
i Zdroj: PCTuning.cz

Pochopitelně nezůstalo jen u iTunes a Apple se chlubil i svými dalšími výsledky. Podle společnosti roste trh s Macovými stroji dvakrát rychleji než zbytek počítačového světa a za fiskální rok 2009 prodal téměř 10 milionů počítačů Mac (přesně 9,7 milionu).

PS. Tentokrát už se nejedná o vtip jako včera u MacBook Wheel.

Zdroj: TechCrunch

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama