prvni-hybridni-notebook-msi-u115
Novinka První "hybridní" notebook: MSI U115

První "hybridní" notebook: MSI U115

Michal Kleman

Michal Kleman

31. 12. 2008 00:00

Společnost Micro-Star International vypustí na trh první laptop kombinující výhody klasického pevného disku a flashového SSD. Od toho si jeho tvůrce slibuje značné navýšení výdrže baterie.

Reklama

MSI U115 Hybrid je laptop s 10" displayem, založený na platformě Intel Menlow, tedy na kombinaci procesoru Atom a čipové sady Poulsbo. Operační paměť má kapacitu 1GB a její takt je 533MHz. Nativní rozlišení displeje je 1024*600 pixelů. Pro větší úsporu energie je obrazovka vybavena LED podsvícením. Notebook je široký 26cm, do hloubky dosahuje 18cm a jeho šířka je příjemných 19mm (31 se zavřeným víkem). Jeho hmotnost s baterií je 1kg.

První "hybridní" notebook: MSI U115
i Zdroj: PCTuning.cz

A nyní k diskům, U115 má jak SSD, tak HDD. Systém pracuje především s SSD diskem, který je nárazuvzdorný a rychlejší, neměl by tak být "brzdou" vašeho systému. Objemnější data by pak měla být ukládána na klasický pevný disk s větší kapacitou. Při ukládání si samozřejmě můžete vybrat, který disk chcete použít. Při přechodu do úsporného "ECO módu" bude systém používat pouze SSD disk, pro zvýšení výdrže, a HDD se úplně vypne. Energetická úspora SSD disků je však zatím velmi diskutabilní, některé testy ukazují, že tento typ úložných zařízení má větší spotřebu, než klasické pevné disky, zvláště pak při burnu. SSD čeká ještě dlouhá cesta při "štelování" úsporných procesů a při pilování technologií, zatím však nejsou natolik úsporné, aby ospravedlnily svou cenu.

První "hybridní" notebook: MSI U115
i Zdroj: PCTuning.cz

Notebook U115 je vybaven 4v1 čtečkou karet, zvládá formáty XD, SD, MMC a také Memory Stick. Přibalenou můžete dostat také externí DVD vypalovačku. V rámu víka najdete webkameru, která má rozlišení volitelně 1,3MPx nebo 2MPx a v těle notebooku jsou pak 2 stereoreproduktory a mikrofon. Notebook je vybaven WLAN standardu 802.11 b/g/n a volitelná je pak také přítomnost rozhraní Bluetooth V2.0EDR. Při koupi si také můžete vybrat mezi tří a šestičlánkovou baterií. Cenu zdroj bohužel nezmiňuje.

Podle InsideHW

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama