warner-music-stahuje-sva-videa-z-youtube
Novinka Warner Music stahuje svá videa z YouTube

Warner Music stahuje svá videa z YouTube

Stančík Martin

Stančík Martin

22. 12. 2008 00:00

Warner Music Group nařídila YouTube, aby odstranilo všechny videa umělců, kteří pod toto vydavatelství spadají.

Reklama

Z YouTube by tak mohly zmizet stovky tisíc klipů, neboť stáhnuty budou klipy nejen od Warner Music, ale také od dceřiné společnosti Warner/Chappell. A co se vlastně stalo? Podle agentury Reuters Warner a YouTube již delší dobu jednali o dohodě, avšak během soboty Warner od rozhovorů odstoupil.

"Jednoduše nemůžeme souhlasit s požadavky YouTube, podle kterých by umělci, tvůrci skladeb a vydavatelství byla podhodnocena," napsal Warner v prohlášení, ze kterého jasně vyplývá, že po YouTube chce více peněz za zveřejněné videoklipy. YouTube je stále populárnější, jen v říjnu ji ze Spojených států navštívilo více než 100 milionů lidí.

Společnost Warner Music naproti tomu stojí za známými interprety jako Red Hot Chili Peppers nebo T.I. a byla vůbec první, která v roce 2006 uzavřela s YouTube dohodu. Hudební společnosti většinou dostávají peníze z reklam, které jsou na YouTube promítány vedle video klipů - a i když za shlédnutí jednoho videa dostane nahrávací společnost jen asi setinu dolaru, při tak velké návštěvnosti webu se tyto příjmy vyšplhají do velmi zajímavých čísel.

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama